Na het plotse overlijden van haar partner schreef Elizabeth van den Dries het boek ‘Layla en de blauwe vogel‘ en tekende Djessy, zijn dochter, de illustraties van  het sprookjestroostverhaal. Een boek met dubbele pagina’s waartussen kinderen een eigen verhaal, brief of tekening kunnen schuiven.

Nu, 15 jaar later, heeft Djessy een voorstelling gemaakt waarbij ze het boek als bron gebruikte en opnieuw, nu als 22-jarige, de reis maakt naar haar papa boven de wolken. Ze vraagt zich af hoe het nu met hem gaat en ze vertrekt met de blauwe vogel en vertelt hem hoe ze zich voelt. Hoe het leven en de dood haar gevormd hebben tot wie ze nu is en hoe het voelt om te ontdekken dat het de liefde is die beide verbindt.

Het is een voorstelling in het kader van haar masterstudie Conservatorium ‘Viool en zang’ (1e jaar). Ze werkt hierin samen met andere muzikanten, en vertelt en zingt over rauwe rouw, over gemis, boosheid en verlangen, te zien op videobeelden waarin ook een fragment voorkomt van de kleine Djessy tijdens de boekpresentatie van Layla en de blauwe vogel.

De voorstelling duurt een uur en is te bekijken door op de video hiernaast te klikken (klik op “login as guest”), vanaf minuut 15:03.
Er hebben inmiddels veel mensen gereageerd die zich herkennen in het verhaal van verlies en voelen dat de voorstelling helend voor hen werkt.