Als iemand doodgaat, is dat heel verdrietig. Er gebeurt heel veel in korte tijd, en kinderen hebben daar vaak veel vragen over. In de nieuwe vierdelige Klokhuisserie over dood en afscheid gaat presentatrice Eva Cleven op zoek naar antwoorden, en praat ze met kinderen die een sterfgeval hebben meegemaakt.

Lees meer >

In de serie worden de verschillende stappen doorlopen in het proces van dood & afscheid: wat is dood eigenlijk, en wat gebeurt er in je lichaam? Eva bezoekt een mortuarium en kinderen vertellen over hun ervaring met een dood lichaam. Is het eng om een dood iemand te zien en aan te raken? Ook is er aandacht voor wat de dood betekent in verschillende culturen, zoals de Surinaamse en islamitische. En waar je naartoe gaat als je dood bent.

Als je iemand verliest door de dood staat je wereld op de kop. Je bent jezelf niet meer en je hebt tijd nodig om te wennen aan de lege plek die het verlies in je leven achterlaat. Klik op onderstaande link waar je met andere kinderen of jongeren jouw ervaringen kunt delen. Want één ding is zeker: jij bent niet de enige die een dergelijk verlies heeft meegemaakt!

Lees meer >