ZB en de Stichting Zeeuws Verlies organiseren vanaf 5 december diverse activiteiten omtrent het thema ‘wie zet jij in het licht’. Zeeuws Verlies staat in de decembermaand weer met een 7 meter hoge kerstboom bij Groenrijk Mortiere. In samenwerking met de Stichting Zeeuws Verlies biedt de Zeeuwse Bibliotheek haar bezoekers nu ook een plek om hun dierbaren in het licht te zetten met een wensboom op hun Walcherse locaties.

De Bibliotheek biedt mensen een plek om bijzondere verhalen te delen. De ‘wensboom’ is een ontmoetingsplaats voor mensen die iets willen delen over een dierbare. Men kan ter plaatse een kaart schrijven en die in de wensboom in de bibliotheek hangen. Het schrijven van een tekstje voor iemand die belangrijk is of is geweest kan helpen bij het praten over gevoelens. Mooi is dat jong en oud naast elkaar kunnen zitten, praten en schrijven. Met enthousiasme en een luisterend oor is er ruimte voor ontmoeting en een goed gesprek.

Vrijwillige medewerkers van Stichting Zeeuws Verlies gaan ook graag in gesprek met bibliotheekbezoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met verlies.

Agenda
• Wenskaarten te verkrijgen vanaf 5 december t/m 20 december in alle vestigingen van de ZB inclusief de bibliobus en bij Groenrijk Mortiere.
• Aftrap op 5 december in ZB| Bibliotheek Vlissingen tijdens het Buurtcafé, 10.00-12.00 uur
• Aftrap Zeeuws Verlies als vanouds bij Groenrijk Mortiere iedere vrijdag zaterdag en zondag vanaf 6 december met een grote kerstboom bij Groenrijk in Mortiere.
• Kaarten kunnen ook worden geschreven en opgehangen als de boom niet bemenst is.
• Vrijwillige medewerkers van Zeeuws Verlies zijn aanwezig in ZB| Bibliotheek Vlissingen op 5, 6, 7, 8 december van 13.00-15.30 uur om in gesprek te gaan
• Aftrap Wensboom in de ZB in Middelburg: lezing ‘Hartmama’ door Susan van der Beek in de ZB op woensdag 18 december
Vrijdag 20 december 14.30 uur: feestelijke afsluiting in Groenrijk Middelburg. Overhandiging van alle in de ZB (en bibliobus) geschreven wenskaarten naar de grote wensboom van Zeeuws Verlies in Groenrijk. Deze worden vervoerd met de Taalbus van de ZB. Een bekende Zeeuws zal de kaarten per postzak overhandigen.