Alle basisscholen in Zeeland hebben in het verleden van Zeeuws Verlies een brief ontvangen met het aanbod van de troostkaarten voor iedere groep. Er zijn al veel kaarten besteld en daar zijn we blij mee. Het is nog steeds mogelijk om kaarten te bestellen. De kaarten zijn gratis beschikbaar voor iedere groep.

Er zijn 2 varianten. Een kaart voor de onder- en middenbouw en een kaart voor midden- en bovenbouw. In de eerste kaart is een gedichtje opgenomen gemaakt door leerlingen van basisschool Onder de Wieken in Burgh Haamstede. Het scholenproject troostkaarten voor kinderen, destijds gestart in oktober 2015, wordt gewaardeerd.

Er zijn al presentaties gegeven of trainingen voor de doelgroep 4 – 12 jaar en iedereen die daar mee te maken heeft. De inhoud van de training heeft het onderwerp “te klein voor groot verdriet”.  Hoe leren we kinderen omgaan met een groot verlies.

Ook de presentaties en trainingen zijn gratis voor basisscholen. Zeeuws Verlies kan dit project uitvoeren en de kaarten gratis aanbieden, dankzij een  gift van het Monuta Charity Fund. We zijn hen daar erg erkentelijk voor en hopen dan ook dat nog heel veel kaarten hun weg zullen vinden naar de basisscholen.