Kinderen en jongeren

Als je iemand verliest door de dood staat je wereld op de kop. Je bent jezelf niet meer en je hebt tijd nodig om te wennen aan de lege plek die het verlies in je leven achterlaat.

Je vraagt jezelf misschien af of wat je voelt en denkt normaal is: Er komen vragen bij je op als: “Is het normaal dat ik hem of haar nog altijd mis of is het normaal dat ik mij eenzaam en boos voel?”

Of misschien heeft jouw vriend of vriendin dit meegemaakt en wil je weten wat je kunt doen om hem of haar te ondersteunen.

Het kan het ook zijn dat je ouders gaan scheiden, of gescheiden zijn. Misschien ben je ziek of is iemand in je omgeving ziek (je vader of je moeder, broer of zus, vriend of vriendin). Dit zijn allemaal gebeurtenissen waarbij veel vragen en onzekerheden om de hoek komen kijken!

Heb je een vraag of wil je lezen hoe anderen kinderen en jongeren hiermee omgaan? Hieronder vind je allerlei websites waarop je van alles kunt lezen of opzoeken en je kunt met andere kinderen of jongeren jouw ervaringen delen. Want één ding is zeker: jij bent niet de enige die een dergelijk verlies heeft meegemaakt!

Boeken over ziekte, scheiding of sterven

Misschien ben je wel op zoek naar een boek dat je kan helpen nadat je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt, een ziekte, sterven of een scheiding. De hieronder genoemde site kan daarbij helpen. Je vindt een overzicht van boeken over verdriet door de dood, ziekte of een scheiding. Klik bovenaan de pagina de tab literatuur aan.

Rouw

Deze website is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar die met de dood te maken krijgen of hebben gehad. Is er iemand in jouw omgeving ongeneeslijk ziek of is er een dierbare dood gegaan? Dan kun je hier terecht met jouw verhaal!

Is er iemand doodgegaan die veel voor jou betekende? Dan is deze website speciaal voor jou bedoeld!

Ben je tussen de 12 en 20 jaar en is er iemand in jouw omgeving die zo ziek is dat hij of zij zal sterven? Misschien heb je dan iets aan de “online Wereld van Verschil”. Hier tref je jongeren in een vergelijkbare situatie. Je kunt er vragen stellen aan een deskundige en krijgt binnen 24 uur antwoord. Het is een plek waar je kunt ervaren dat je niet alleen bent met al je moeilijkheden en verdriet. Daarbij is het ook een plaats om te werken aan mooie herinneringen.

Op deze website vind je allemaal boeken die over rouw gaan. Er is een speciale afdeling voor kinderen en jongeren.

Hier kun je allerlei boeken vinden over de dood, ziek zijn en echtscheiding.

Ziekte

Voor kinderen en jongeren die een vader of moeder hebben met kanker en voor iedereen die daar mee te maken heeft.

Ben je een kind of jongere die te maken heeft (gehad) met kanker? Dan is deze site misschien wel iets voor jou! Je vindt hier allerlei informatie, er is de mogelijkheid om vragen te stellen en in contact te komen met anderen kinderen en jongeren. Klik op de homepagina op de tab jeugdpagina en je komt op de goede pagina terecht.

Deze site is speciaal voor broers en zussen van kinderen met een ziekte en/of een handicap. We noemen die broers en zussen ook wel brussen.

“Hoezo Anders” is een stichting die zoveel mogelijk jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte wil helpen om makkelijker hun weg te vinden in de maatschappij

Scheiding

Dé plek voor jongeren met gescheiden ouders!

Op deze plek kun jij laten horen wat jij denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. Je kunt hier leren van ervaringen van anderen en anderen met jouw verhaal steunen.

Je kunt hier informatie vinden over scheiding. Ook kan je praten met anderen, over hoe het is als je ouders gescheiden zijn en wat je daarvan vindt. En tenslotte kan je bekijken waar je meer kan lezen over scheiden en over kinderen van gescheiden ouders.

Gaan je ouders scheiden?
Of zijn ze al gescheiden?
Dan is deze website speciaal voor jou bedoeld!

Zelfdoding

Op deze site vind je allerlei informatie over zelfdoding www.113.nl. Je kunt ook met iemand bellen of chatten als je hier behoefte aan hebt!

Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Zie hiervoor de pagina contact of mail naar: info@zeeuwsverlies.nl