Handreiking en tips voor vaders en moeders die door ziekte afscheid moeten nemen van hun kind/kinderen.

Stel je eens voor: je hebt te horen gekregen dat je niet meer beter kunt worden.
Vanaf dat moment gaat er van alles door je heen en opeens is alles anders. Zoveel vragen en zoveel is onzeker.
“het kan toch niet waar zijn dat dit bij ons gaat gebeuren?” Een lawine van emoties dient zich aan.
Vooral de zorg om de kinderen is heel zwaar. Je had er op gerekend om ze te zien opgroeien en op al die grote en kleine belangrijke levensmomenten er bij te zijn.
Zolang er tijd is en zolang als het kan kun je herinneringen maken.
Het is belangrijk dat kinderen herinneringen hebben als steun voor het leven daarna. Zeker als ze nog heel jong zijn. “Hoe klonk de stem van mama, hoe rook het lekkere luchtje van papa”.

De handreiking Liefde in een doos is een waardevolle beschrijving en biedt ouders concrete tips om het afscheidsproces zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. Als ouders dat willen bieden we ook letterlijk steun bij het vullen van de doos. Een doos vol liefde voor al die mooie en moeilijke momenten in het leven van je kind die er gaan komen als jij er niet meer bent. Zo zorg je ervoor dat jij en wie je bent er toch bij zult zijn als het nodig is. Ook voor zieke opa’s en oma’s kan dit project van waarde zijn.

Boekje bestellen via info@zeeuwsverlies.nl.: Liefde in een doos. 26 pag. Copyright 2020: St. Zeeuws Verlies
€ 5.99 excl. verzendkosten. Het boekje is ook te koop bij boekhandel ‘ t Spui, Markt 5 in Vlissingen waar het zonder winstoogmerk wordt verkocht voor Zeeuws Verlies.

Op 1 augustus 2020 besteedde Omroep Zeeland aandacht aan dit project. Via onderstaande link kunt u een filmpje van Omroep Zeeland bekijken van een interview met medewerkers van Zeeuws Verlies: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/121549/Liefde-in-een-doos-geeft-ongeneeslijk-zieke-ouders-tips-in-droevige-dagen

Op 11 september 2020 verscheen een groot artikel over dit project in de PZC met online het volgende filmpje: https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/een-doos-vol-liefde-helpt-kinderen-afscheid-van-hun-zieke-ouder-nemen~a75c9129/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web.