Lief kindje

“Lief kindje” is de titel waaronder Zeeuws Verlies een aantal activiteiten organiseert om jonge ouders en hun naasten te ondersteunen wanneer de zwangerschap niet de blijde afloop kent.

Hoop en verwachting worden verdriet en gemis. Ook voor kindjes die heel vroeg of later in de zwangerschap overlijden of die maar heel kort mochten leven, is het verlies intens en het verdriet van alle betrokkenen heel groot. De buitenwereld heeft daarvoor soms weinig begrip. Zij hadden nog niet die band.

Bij een zwangerschap bestaat het kindje of de kindjes al in de gedachten en dromen van ouders, broertjes en zusjes, grootouders en anderen die direct betrokken zijn. Alles wordt in gereedheid gebracht om het nieuwe kindje straks te kunnen verwelkomen en iedereen kijkt er naar uit.

Er is door Zeeuws Verlies een kaart ontwikkeld die aan de ouders wordt meegegeven in het ziekenhuis bij vertrek, bij controle en /of door de verloskundige of soms door de huisarts.

Mocht je op zoek zijn naar informatie, ondersteuning of contact voor jezelf of iemand die je kent, Zeeuws Verlies wil graag een steuntje in de rug zijn. Nu of later wanneer het nodig is. Dat geldt ook wanneer het al veel langer geleden is. Want alhoewel het verdriet slijt met de jaren gaat een verlies een leven lang met je mee.

Stichting Zeeuws Verlies biedt individuele hulp en brengt ouders met elkaar in contact als daarvoor (voldoende) belangstelling is.

Neem contact met ons op:
info@zeeuwsverlies.nl

Nina en Jochem:

“We waren zo blij met onze zwangerschap, de spreekwoordelijke roze wolk. Geen moment dachten we eraan dat het ook fout zou kunnen gaan. We hadden de namen al bedacht. Toen ging het helemaal mis en bleven we met lege handen achter.”

Relevante Links

Elke ouder die zijn of haar baby verliest krijgt met een onmenselijk gemis te maken. Of het nu plaatsvindt tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte of kort daarna. Aan die ouders wil Stichting Hanne hulp en informatie bieden.

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.

Wij zijn er voor iedereen die zijn of haar baby aan wiegendood heeft verloren. En voor iedereen voor wie het kind dierbaar was: opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere familieleden.