Rouwzorg in Zeeland

Zeeuws Verlies is in 2003 opgericht als het Zeeuws Steunpunt voor Verlies en Rouw.

Wij zijn een kenniscentrum over verlies en rouw en zijn er voor iedereen die hierover vragen heeft. Voor alle inwoners van Zeeland maar ook voor professionals zoals huisartsen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en andere beroepsgroepen in Zeeland.

Zeeuws Verlies geeft iedereen informatie, advies en steun bij een ingrijpend verlies. Dat kan na een overlijden zijn, bij een ernstige ziekte, verlies van een baan, echtscheiding e.a. vormen van verlies. Zeeuws Verlies kent de beschikbare rouwzorg in Zeeland en kan hierover informatie geven. Naast huisbezoeken realiseren wij de projecten Lief kindje en Liefde in een doos. Dit kan zowel individueel als – indien beschikbaar – in lotgenotengroepen zijn.

Ook kunnen wij verwijzen naar passende hulp in de omgeving.

Voor hulpzoekenden

Heeft u een vraag of wil je weten welke mogelijkheden Zeeuws Verlies heeft voor begeleiding bij een groot verlies, bel 0630374843 (tijdelijk) of stuur een e-mail naar info@zeeuwsverlies.nl. Het kan zijn dat wij al in gesprek zijn. Spreek dan uw boodschap in of stuur een e-mail. Wij nemen binnen een dag contact met u op. U kunt natuurlijk ook zelf nog eens proberen te bellen met ons mobiele nummer 0630374843 (tijdelijk).

Voor professionals

U zoekt informatie over rouw en verlies voor een leerling, bezoeker, cliënt, patiënt of wilt weten welke mogelijkheden er zijn voor begeleiding of lotgenoten-contact. Bel het mobiele nummer van Zeeuws Verlies 0630374843 (tijdelijk) en spreek in of stuur een e-mail naar info@zeeuwsverlies.nl. Wij nemen binnen een dag contact op.

Heb je een vraag? (ook professionals!) Neem contact met ons op.

Als kenniscentrum:

  • Organiseren we regelmatig openbare lezingen en trainingen. Zie agenda voor actualiteit. Voor Verenigingen en stichtingen is er een speciaal aanbod met veel keus uit onderwerpen. Vraag naar de mogelijkheden.
  • Bevorderen we de kennis en deskundigheid van vrijwillige medewerkers en professionals die werkzaam zijn in de begeleiding en hulpverlening rond verlies en rouw.
  • Stimuleren we nieuwe initiatieven op het gebied van verlies en rouw evenals uitwisseling van ervaring en kennis over rouwzorg. Dit ter bevordering van de kwaliteit.
  • Op aanvraag worden er presentaties over de activiteiten van Zeeuws Verlies gegeven.
  • Behartigen we de belangen voor goede rouwzorg binnen Zeeland; zoals  lotgenotencontact.
  • Kennen we alle organisaties die een aanbod hebben rondom verlies en rouw. Wij stemmen af, verbinden en werken samen.

Download de documenten

KvK nummer 22055538
RSIN 8143.57.362