Rouwzorg in Zeeland

Zeeuws Verlies is in 2003 opgericht als Stichting Zeeuws Steunpunt voor Verlies en Rouw. Men kon toen maar moeilijk ondersteuning vinden in Zeeland bij een ingrijpend verlies, meestal overlijden. Wij hebben toen een heel laagdrempelig aanbod ontwikkeld  om steun en informatie te bieden tijdens huisbezoeken.  Dat doen we nog steeds via ons project ‘Steun bij Rouw’. Je kunt ons ook vinden  op Facebook en Instagram.

Zeeuws Verlies geeft iedereen informatie, advies en steun bij een ingrijpend verlies. Dat kan na een overlijden zijn, bij een ernstige ziekte, verlies van een baan, echtscheiding en andere vormen van verlies. Zeeuws Verlies kent de beschikbare rouwzorg in Zeeland en kan hierover informatie geven. Professionals helpen we met informatie of verwijzing.

  Beluister de introductie van Zeeuws Verlies door Gerda van Leeuwen

Bestuur

Het bestuur van Zeeuws Verlies bestaat uit:

 • Gerda van Leeuwen
 • Sari de Groot
 • Jeanine Sinke
 • Heleen Stoel
 • Vacature

Projecten

Met ons project ‘Steun bij Rouw‘ bieden wij individuele steun via huisbezoeken. Regelmatig bieden wij zelf of in samenwerking met anderen lotgenotengroepen  aan voor mensen met partnerverlies. De projecten Lief kindje‘ en ‘Liefde in een doos‘ zijn gericht op specifieke doelgroepen.

Project ‘Wie zet jij in het licht‘ biedt al 10 jaar de mogelijkheid om een kaartje op te hangen in een metershoge Kerstboom in  de Mortiere in Middelburg en even weer de naam te noemen en te praten over degene die wordt gemist. De laatste jaren betrekken we hierbij ieder jaar een basisschool om met kinderen vanaf jonge leeftijd te kunnen praten over gemis en verlies.

*Indien nodig verwijzen naar passende hulp in de omgeving.

Voor hulpzoekenden

Heeft u een vraag of wilt u weten welke mogelijkheden Zeeuws Verlies heeft voor begeleiding bij een groot verlies?
Klik op de button hieronder voor informatie:

 

Voor professionals

U zoekt informatie over rouw en verlies voor een leerling, bezoeker, cliënt, patiënt of wilt weten welke mogelijkheden er zijn voor begeleiding of lotgenoten-contact?
Download uw flyer voor informatie:

U kunt ons altijd een e-mail sturen of even bellen

06 2161 3764

Als kenniscentrum

 • Organiseren we regelmatig openbare lezingen en trainingen. Zie onze agenda voor actualiteit. Voor verenigingen en stichtingen is er een speciaal aanbod met veel keus uit onderwerpen. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Bevorderen we de kennis en deskundigheid van vrijwillig medewerkers en professionals die werkzaam zijn in de begeleiding en hulpverlening rond verlies en rouw.
 • Stimuleren we nieuwe initiatieven op het gebied van verlies en rouw evenals uitwisseling van ervaring en kennis over rouwzorg. Dit ter bevordering van de kwaliteit.
 • Op aanvraag worden er presentaties over de activiteiten van Zeeuws Verlies gegeven.
 • Behartigen we de belangen voor goede rouwzorg binnen Zeeland; zoals  lotgenotencontact.
 • Kennen we alle organisaties die een aanbod hebben rondom verlies en rouw. Wij stemmen af, verbinden en werken samen.

Overzichten

KvK nummer 22055538
RSIN 8143.57.362