Ze komt zelden ter sprake, het doodgeboren tweelingzusje van Jorie Horsthuis, maar als het over haar gaat, gaat het over ‘die ander’ of ‘dat verdrietige’. Horsthuis groeit op in een liefdevol gezin, waarin over veel kan worden gesproken, behalve dat: het zusje dat ze nooit heeft gekend.

Begin dertig is Horsthuis (1981) als ze besluit niet langer, gelijk haar ouders, te doen alsof het meisje er nooit is geweest. De stilte doet haar verdriet. Ze wil weten wat er rond en na de bevalling is gebeurd.

Noem haar naam‘ is het zeer leesbaar, integer verhaal van die zoektocht, die duidelijk maakt dat het gedrag van haar ouders niet uitzonderlijk was.

Lees Meer…

“Lief kindje”

is de titel waaronder Zeeuws Verlies een aantal activiteiten organiseert om jonge ouders en hun naasten te ondersteunen wanneer de zwangerschap niet de blijde afloop kent.

Mocht je op zoek zijn naar informatie, ondersteuning of contact voor jezelf of iemand die je kent, Zeeuws Verlies wil graag een steuntje in de rug zijn. Nu of later, wanneer het nodig is. Dat geldt ook wanneer het al veel langer geleden is. Want alhoewel het verdriet slijt met de jaren gaat een verlies een leven lang met je mee.

Stichting Zeeuws Verlies biedt individuele hulp en brengt ouders met elkaar in contact als daarvoor (voldoende) belangstelling is.

Lees Meer…

Direct: 06 2503 2498

Contactpersoon: Matty Stroo