In 2022 stond de Kerstwensboom Zeeuws Verlies voor het 10e jaar bij GroenRijk Middelburg  in de winkel bij het Restaurant.

In dat jaar  heeft Zeeuws Verlies basisschool Cypressenhof uit Middelburg gevraagd om hun medewerking te verlenen bij de wensboom. We vinden het belangrijk dat ook kinderen betrokken worden bij rouw en verlies.

Na 5 december wordt in de klassen 5 t/m 8 met kinderen gesproken over het gevoel van verdriet en gemis dat we kunnen ervaren als er iemand overlijdt, iemand ernstig ziek is of verhuisd. Kinderen die dit willen, mogen op school een kaart (door Zeeuws Verlies verstrekt) schrijven en versieren om zo uiting te geven aan hun gevoelens.

Op vrijdag 16 dec komen 7 kinderen van de Kinderraad met 2 leerkrachten om 11.00 uur naar GroenRijk om de gemaakte kaarten in de boom te hangen.

Deze Kerstwensboom wordt ieder jaar door GroenRijk in de Mortiere Middelburg beschikbaar gesteld. Zeeuws Verlies is hier blij mee. Ieder jaar worden er honderden kaartjes opgehangen met vaak een persoonlijke boodschap.

In het weekend van vrijdag t/m zondag zijn er vrijwilligers van Zeeuws Verlies bij de boom; zij bieden zo gevraagd een luisterend oor. Andere dagen liggen er kaarten om zelf op te hangen, ook voor kinderen.


Tevens heeft Jumbo Oost-Souburg een boom beschikbaar gesteld in de winkel waar mensen tussen 7 en 24 december een kaartje in de boom kunnen hangen. Zeeuws Verlies zorgt dat er kaarten bij de boom komen te liggen.

Ga naar de bovenkant