Tussen 10 en 24 december 2021 kon iedereen weer een kaartje ophangen in de Kerstwensboom bij GroenRijk, Middelburg. Voor iemand die wordt gemist, die men wilde bedanken of iemand die er niet bij kon zijn dat jaar. Kortom, iemand die een speciaal plekje in je hart heeft.

Basisschool ‘Het Kompas’ uit Oost-Souburg verleende deze keer haar medewerking bij de Wensboom. Op deze school stond Kerstmis in het teken van: ”Wie zet jij in het licht”. De kinderen mochten op school naar eigen inzicht een kaart schrijven en versieren. Ze gaven daarmee uiting aan wat voor hen rouw, verlies of gemis betekent.  Vrijdag 10 december om 13.00 uur kwamen 8 kinderen (met begeleiding) de gemaakte kaarten in de boom hangen.

Wij denken dat het goed is om kinderen te betrekken bij rouw en verlies. Zeeuws Verlies is blij met deze mooie samenwerking.

Zeeuws Verlies zorgt ieder jaar dat er kaarten in de Kerstwensboom bij GroenRijk Mortiere in Middelburg kunnen worden gehangen. GroenRijk zorgt voor de boom. Deze samenwerking is een mooie traditie geworden. Ieder jaar worden er honderden kaartjes opgehangen met vaak een persoonlijke boodschap.

In het weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) zijn er vrijwilligers van Zeeuws Verlies bij de boom; zij bieden een luisterend oor. Op andere dagen liggen er kaarten om zelf op te hangen; óók voor kinderen!

De Wensboom bleef staan tot in de eerste week van 2022.

* Helaas kwam met het ingaan van de lockdown ook de actie van de bekende wenskaartjes (helaas voor het tweede jaar) vroegtijdig tot een eind. We weten dus nu ook nog niet hoeveel kaartjes dit jaar uiteindelijk in de boom zijn gehangen. Daar doen we later verslag van.

Bekijk de foto’s