Een podcast kan een manier zijn om naar een gesprek of verhaal te luisteren en daaruit troost te putten, geïnspireerd te raken of iets te leren. Je kunt ernaar luisteren wanneer jij wilt en op het moment dat je daar behoeft aan hebt.

Wij hebben op deze pagina een selectie gemaakt uit Nederlandstalige podcasts over verlies en rouw.

Op oudere leeftijd je levenspartner verliezen, het is levenskunst voor gevorderden. Hoe doen anderen dit? Waaruit put je nu moed, perspectief en troost?
Om daar achter te komen reizen Annemiek en Ella in De verwondering podcast heel Nederland door om in gesprek te gaan met mensen die er na een levenslang huwelijk ineens alleen voor staan omdat hun partner is overleden.

Luister mee…

 

De een viert feest en de ander rouwt veertig dagen lang. Zelfs binnen de eigen landsgrenzen kan het nog weleens verschillen hoe er met de dood wordt omgegaan. Socioloog Ameline Ansu en journalist Laura Iwuchukwu maken rouw op een luchtige manier bespreekbaar en voorzien je van informatie over hoe er binnen verschillende culturen wordt omgegaan met rouw. Van Nederland tot China en Iran tot Nigeria, rouwen is nergens hetzelfde.

Luister mee…