Rouwtraining voor lotgenoten

Zeeuws Verlies heeft jarenlang een lotgenotengroep aangeboden voor mensen die partnerverlies meemaken. Het aanbod was een coproductie tussen Zeeuws Verlies  en  PKN  Walcheren. Na 10 jaar is het tijd voor een nieuw aanbod.

Sinds het najaar van 2023 biedt  Heleen Allemekinders, vrijwillig medewerker van Zeeuws Verlies, vanuit haar eigen praktijk  Rouwkost en in samenwerking met Zeeuws Verlies, onder de noemer ‘Rouwtraining’ opnieuw een cursus  partnerverlies voor weduwen en weduwnaars aan.

Samen met Marlies Lampert van Praktijk ‘Grip op jezelf’ is de eerste rouwtraining achter de rug. Tweewekelijks komen acht deelnemers samen en het is mooi om te zien hoe ze in het delen van hun verhaal zoveel herkenning en erkenning bij elkaar vinden.

Deelnemers vertellen: ‘Dankjewel voor de fijne leiding in de groep en het mij aanreiken van zoveel steun en troost en informatie. Het kunnen luisteren naar elkaar was voor mij erg waardevol’

Aanmelden

Voor informatie en aanmelden verwijzen wij u graag naar de website van Praktijk Rouwkost.
U kunt zich nu aanmelden voor onze interesselijst – in het najaar 2024 is het plan om weer een rouwtraining gaan starten.

Lotgenotencontacten in Zeeland

We kennen een vergelijkbaar aanbod door collega-organisaties:

Voor jonge kinderen is er helaas (nog) geen lotgenotencontact in Zeeland.