’s Ochtends zei Caroline de Reus (rechts) nog op een normale manier gedag tegen haar man. Niet wetende dat haar leven er later op die dag compleet anders uit zou zien: haar man kwam om bij een ongeluk. De Reus was 33 jaar, had een dochter van 1,5 jaar en stond er ineens alleen voor. “Terwijl de wereld om je heen voor je gevoel door tolt, moet je er je weg in zien te vinden.”

Heleen Allemekinders verloor haar man plotseling na een hartstilstand. “Ik heb hem ook gevonden. Dan kom je in een soort rollercoaster. Het is zo traumatisch en ingrijpend dat je het eigenlijk niet snapt”, blikt ze terug.

Om daar anderen mee te helpen start ze samen met Heleen Allemekinders uit Burgh-Haamstede een training voor weduwen en weduwnaars.

Mensen in contact brengen

Nu hoopt het duo andere nabestaanden te helpen. Volgens Allemekinders hebben veel mensen allereerst behoefte om te weten wat rouw is en wat het met hen doet. Samen met De Reus wil ze kennis delen, maar het is ook de bedoeling dat mensen met elkaar in contact komen.

De training wordt gestart zodra er zes deelnemers zijn. Er is ruimte voor maximaal tien mensen. “We zien dit als een pilot en we richten ons in eerste instantie op weduwen en weduwnaars van alle leeftijdscategorieën.”

Lees meer…