Ontmoetingsplein

Bij de inloop, in de pauze en na afloop van de lezing van Manu Keirse troffen deelnemers elkaar op het Ontmoetingsplein en kon men kennismaken met diverse organisaties werkzaam op gebied van rouw en verlies, een uitgelezen kans om het werk van Zeeuws Verlies onder de aandacht te brengen. Corrie Ars (r) en Caroline de Reus bemanden namens Zeeuws Verlies een tafeltje op het Ontmoetingsplein. Beiden stonden tal van belangstellenden (die onze organisatie nog niet kenden) te woord en ontvingen, hoe fijn, positieve reacties van mensen die in het verleden door één van de vrijwilligers van Zeeuws Verlies begeleid waren.

Manu Keirse

De de lezing van Manu Keirse op 9 maart in Goes werd druk bezocht: alle 350 kaarten waren verkocht!

Tijdens de lezing stond de vraag ‘Hoe kan je iemand die geconfronteerd is met rouw en verlies helpen?’ centraal. Manu legde uit dat rouw over liefde gaat. Zonder eerst liefde te ervaren is er immers geen rouw. Rouwen over iets dierbaars wat je kwijtgeraakt bent, is een doodnormale reactie. Manu sprak over een viertal ‘rouwtaken’ en lichtte elk van deze taken toe. Taken impliceren dat je zelf regie kunt pakken; door zelf dingen te doen ga je actief aan de slag met je verdriet. Juiste hulp vanuit je omgeving is daarbij essentieel.

Na de lezing was er een mogelijkheid tot vragen stellen. Het vraagt moed om in zo’n groot publiek je kwetsbaarheid te durven tonen en de zaken waarmee deze mensen worstelden maakten diepe indruk.